fredag 3 juni 2016

Vegesnurror

Som den vän av specialdieter jag är tänker jag ingalunda förbise de vegetariskt levande då det gäller förnyelsen av skinksnurrorna. Här kommer alltså vegesnurrorna - grönsaksfyllda och smakliga!


Ingredienser (ca 15 st.):
1 paket (500 g) bladdeg
100 g vitlöksfärskost
1 rödlök
1 paprika
1 zucchini
ca 50 g riven ost

Hacka och bryna löken. Tärna paprikan och zucchinin, och bryna även dem. Gör förslagvis detta i två omgångar (en omgång för vardera grönsak), för att undvika en allt för översvämmad stekpanna.

Kavla ut bladdegen till en ca två millimeter tjock skiva, och bred färskosten över den. Strö sedan över alla fyllningsingredienser. Rulla skivan till en lång rulle, och skär rullen i 1-2 cm tjocka skivor.


Placera ut skivorna på en bakplåtspapprad plåt, och grädda i 225 C i 13-14 minuter. De även tidigare sedda slagorden gäller även för denna vegetariska variant: så enkelt och ja faktiskt, så gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar