tisdag 5 januari 2016

Pätkisfudge

Halleluja, nu är omtenterna skrivna och julhelgens jobbdagar avklarade, vilket förstås betyder inget mindre än att bakhörnan är tillbaka! Ett återuppstående av denna grad måste naturligtvis firas med något innehållande Pätkis, och därför kör vi idag med Pätkisfudge, som i början av november gjorde succé på bokklubbsmöte.

Ingredienser (för ungefär en halv 20x25cm form):
100 g + 80 g Pätkis
200 g hushållschoklad
½ burk kondenserad mjölk


Häll 100 g av Pätkisarna och de andra ingredienserna i en kastrull, värm upp och blanda om emellanåt tills blandningen blivit en jämn massa. Bred jämnt ut massan i en form, tryck sedan ned i smeten resten av Pätkisarna, skurna i mindre bitar.

Låt svalna i kylskåpet i ett par timmar, och skär i ungefär 2x2cm stora bitar.


Kiva trettondag sen bara, och kom ihåg att bakhörnan fortfarande, trots en tidvis tystnad tar emot förslag och funderingar på vad som näst kan och bör provas på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar