måndag 18 januari 2016

Fudge med rostad vitchoklad

Här kommer nu fudgen som tog en förstörd kastrull och gramvis med bränd vitchoklad innan den så att säga blev till någonting. Lärdomen var väl: smält vitchoklad försiktigt och på låg värme. Och inte i den bästa kastrullen du kan hitta.

Ingredienser (ungefär en halv 20x25cm form):
200 g + 50 g vitchoklad
1/2 burk kondenserad mjölk

Strö ut 50 g av vitchokladen över en plåt, rosta i 200 c i ca 5 minuter, tills chokladen fått en ljust brun färg.

Häll den kondenserade mjölken och resten av chokladen i en kastrull, och värm upp medan du blandar om tills chokladen smultit, och bildat en jämn massa tillsammans med den kondenserade mjölken. Bred ut smeten i en ugnsform, strö över den rostade vitchokladen. Låt stelna i kylskåpet i ett par timmar.


Skär fudgen i ungefär 2x2cm stora bitar, och servera. Låt dig ingalunda avskräckas av inledningens bitterhet, för när dessa fudgen väl lyckas så är de en säker hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar