söndag 22 november 2015

Salmiakpaj

Hej på alla er som tillbringat veckoslutet grubblandes över hur man möjligtvis skulle kunna få lite fart på de gamla goda mockarutorna. Med hjälp av lite salmiak förstås!


Bottnen:
2 ägg
3 dl socker
150 g flytande margarin
5 dl vetemjöl
3 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl salmiakmixer
1 ½ dl mjölk

Blanda samman de torra ingredienserna. Vispa ägget och sockret till ett vitt och pösigt skum. Blanda sedan först ner margarinet i smeten, och sedan de torra ingredienserna turvis med salmiakmixer och mjölk.

Bred ut smeten i en smord eller bakplåtspapprad ugnsform (ca 20x25 cm) och grädda i 200°C i 20-25 minuter.

Glasyren:
5 msk salmiakmixer
5 msk flytande margarin
2 tsk vaniljsocker
ca 5 dl florsocker
3 msk kakaopulver

Blanda glatt ihop alla ingredienser; florsockret kan löna sig att sila ner i glasyren, för att undvika klimpar och klumpar så långt det går. Bred ut glasyren över den avsvalnade bottnen och dekorera.



Och även om färgen kanske bedrar och utseendet inte alls skiljer sig från utseendet på en sats mockarutor, så skiljer sig nog smaken - härligt salmiakiga salmiakrutor här!

1 kommentar:

  1. Ser ut som om en häst sku ha skitit på din tallrik o sen ha du ba pyntat med strössel

    SvaraRadera