En modifikation då bollarna liksom bara inte vill hållas på toppen av pinnen. |
2 ½ dl vetemjöl
2 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
½ dl rypsolja
1 tsk vaniljsocker
½ dl vatten
1 lime
Blanda de torra ingredienserna, sockret inkluderat, sinsemellan. Riv limens skal och pressa saften. Blanda i resten av ingredienserna i smeten. Bred ut i en liten ugnsform och grädda i 175 C i ungefär 25 minuter.
Ingredienser, del 2:
200 g färskost
Smula sönder den gräddade kakan, och blanda ihop den med färskosten med hjälp av en elvisp. Forma degen till bollar med en diameter på ungefär fyra centimeter, och stick ner en slickepinnespinne i varje boll. Doppa pinnarna i smulten vitchoklad innan du sticker ner dem i bollarna, ifall du liksom mig känner dig skeptisk över huruvida bollarna verkligen kommer att hållas på pinnarna.
Ingredienser, del 3:
150 g + 50 g vitchoklad
Smält 150 g av vitchokladen, och börja sedan doppa bollarna i den. Se till att bollarna sitter ordentligt fast på pinnarna innan du börjar detta stadie, ingen vits att håsa!
Till dekorationen använde jag mig av ytterligare lite vitchoklad, men nu i rostad form. Rostad vitchoklad är nämligen tre gånger godare än vanlig vitchoklad, och dessutom alldeles supersimpelt att tillreda. Krossa 50 g av vitchokladen och bred ut på en ugnsform. Rosta i 175°C i 5-10 minuter, tills vitchokladen fått en trevligt brun färg.
Dekorera de vitchokladdoppade bollarna med den rostade vitchokladen medan doppchokladen ännu inte hunnit stelna, och låt sedan pinnarna stå upprätt och torka.
Även om själva processen lyckas frambringa fler arga tankar än försenad kollektivtrafik så är ju produkten ändå riktigt värd det. Till exempel så går studerandet av immunsystemet som en dans då man ibland kan belöna sig med en cake pop eller två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar