måndag 16 november 2015

Kaffe- och chokladmuggkaka

Typ två månader tillbaka kan ni hitta ett recept på en mugcake som inte helt lyckades övertyga mig om varför muggkakor är bättre än att äta kakdeg som så. Inte smakade den illa, jag kunde bara inte se varför den var värd den lilla mödan. Men jag jobbade på det, och nu hittade jag något som verkligen kan vara värt att låta snurra omkring i mikron ett par minuter!


Ingredienser:
4 msk vetemjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk snabbkaffepulver
1/4 tsk bakpulver
2 msk socker
en riktigt liten nypa salt
4 msk mjölk
2 msk (ryps)olja
1 msk krossad choklad

Häll modigt ner samtliga ingredienser, förutom chokladen, i en drygt två deciliter stor mugg. Blanda med sked om tills muggen innehåller en jämn och fin smet. Strö ut den krossade chokladen på ytan av smeten. Grädda i mikrovågsugnen i 1-2 minuter, beroende på vilken effekt din mikro kör med. Låt svalna en kort stund innan du hugger i.Denna gång är jag nöjd med så väl smaken som konsistensen på muggkakan. Jag tror nästan att äggfria recept för muggkakor är vad den könliga förökningen är för evolutionen - ett vinnande koncept. Med detta i bagaget beger jag mig ut för att utveckla bakhörnans muggkakerepertoar ytterligare.


Och som vanligt kan detta kakverk med goda resultat dekoreras eller kanske snarare överösas med antingen glass eller Marianne crush, det passar så bra så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar