onsdag 21 oktober 2015

Kokoshavreflarn

Vilka alla har spenderat det resterande höstlovet gåendes omkring som osaliga andar i väntan på följande havreflarnsrecept? Här kommer äntligen lindringen på osaligheten!


Ingredienser (ca 50 st.):
125 g smör
2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
2 dl havreflingor
1 ½ tsk bakpulver
1 dl kokosflingor

Vispa samman ägget, sockret och det rumsvarma smöret. Blanda samman de torra ingredienserna, och rör ner dem i smeten.


Klicka ut små klickar av smeten på en bakplåtspapprad plåt. Kom ihåg att lämna rikligt med utrymme mellan klickarna - de sväller alltid mer än du väntar dig! Grädda i 200°C i ungefär 10 minuter.


Även denna variant innehåller en just lagom mängd kokos i förhållande till det övriga flarnet, och faller så lätt i kokosgillarens smak.

3 kommentarer: