torsdag 29 oktober 2015

Havreflarn med smak av gräddkola

Nu har vi banat vår väg ända fram till den sista delen av följetongen, finalen (och den första ordentliga tenten dessutom)!


Ingredienser (ca 50 st.):
125 g smör
2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 ld havreflingor
1 ½ tsk bakpulver
75 g gräddkola (Omar)

Vispa samman ägget, sockret och det rumsvarma smöret. Blanda sinsemellan de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Klipp eller skär gräddkolan du har i mindre bitar, själv använde jag Omar-karameller och klippte då en karamell i 8-10 delar. Blanda ner gräddkolan i smeten.

Klicka ut smeten i lagom små klickar på en bakplåtspapprad plåt, och grädda i 200°C i ungefär 10 minuter.



Utan att påverka er i ert val av favorit, så vill jag påpeka att inget ju egentligen är naturligare än att avsluta havreflarnsserien med min egna favorit. Och tydligen många andras också, då denna variant de facto var den som till först tog slut. Provaprovaprova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar