lördag 17 oktober 2015

Havreflarn med Marianne-smak


Detta är en början till en följetong på Bakhörnan. Det är nämligen fråga om en fyradelad följetong vars huvudperson är och spelas av havreflarnen. Prova alla modifikationer (nej, salmiak är inte en av dem) och bestäm din egen favorit!

Ingredienser (ca 50 st.):
125 g smör
2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl havreflingor
1 ½ tsk bakpulver
½ dl Marianne-crush

Vispa samman det rumsvarma smöret, ägget och sockret. Blanda samman de torra ingredienserna, och rör ner dem i smeten. Blanda till sist i Marianne-crushet.

Klicka ut små klickar (diameter på två till tre centimeter) på en bakplåtspapprad plåt, och grädda i 200 °C i ungefär 10 minuter.


Och det är inte fråga om någon svag inledande variation på de gamla goda havreflarnen inte, Marianneflarnen lyckades nog samla åt sig både många och långa beröm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar