söndag 25 oktober 2015

Apelsinsmakande havreflarn

Inte en del två utan en del tre - en apelsinsmakande del tre!


Ingredienser (ca 50 st.):
125 g smör
2 dl socker
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl havreflingor
1 ½ tsk bakpulver
det rivna skalet av en apelsin

Vispa samman ägget, sockret och det rumsvarma smöret. Blanda sinsemellan de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Riv till sist skalet av en apelsin i smeten, och blanda om.

Klicka ut små klickar av smeten på en bakplåtspapprad plåt. Grädda i 200°C i ungefär 10 minuter.


Intet ont ord om dessa heller - här tillför apelsinen en ny och fräsch nyans till de knapriga flarnen. Akta er dock för att förvara apelsinflarnen i samma lufttäta burk som flarn av annan smak, eftersom apelsinsmaken lätt smittar av sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar