tisdag 22 september 2015

En gång i Stockholm

En gång var jag i Stockholm. En resa är dock aldrig fullbordad före en reseberättelse är skriven - därför kommer Stockholmsberättelsen nu.


Vi åkte naturligtvis båt (för båten ((buffeten)) är ju en upplevelse redan i sig), och vi hade stora planer om vad allt vi skulle besöka (kyrkor och sånt) redan då vi fick den första anblicken av vår hytt.


Apropå hytten så hade vi nog i riktigt studerandemaner beställt den billigaste hytten man kan få på bildäck, men någonstans gick något snett, och vi tog glada emot en fönsterhytt. 


Precis som man ska, så gick vi på ABBA-museum, och vet nu allt från vad Agnetha sysslade med före ABBA-tiderna till hur Stickan använde sin kalender.


I samma veva gick vi till Junibacken, där vi åkte sagotåget, tog selfies med Pettson och åt rischoklad.


Ovan kan skådas kanten av Östermalm, den del av Stockholm som vi besökte bara på grund av Jens Lapidus frestande beskrivnigar av Stureplan med omnejd.


Och på hemvägen - efter att denna bild knäpptes men före vi kom över till finska vatten - så söndrade jag mina nyinköpta, redan till favoriter utvecklade shorts. Allt som allt var det således en lyckad före-skolan-börjar-tripp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar