lördag 1 augusti 2015

Pavlova


Midsommarn - som jag vet att inföll för flera veckor sedan redan - firades på mitt håll i sällskap av Läxklubben, självgjorda hamburgare och pavlova. Och det var så bra, så!

Ingredienser, marängbottnen: 
4 äggvitor
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsättika
2 tsk majsstärkelse

Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Fortsätt vispa medan du tillsätter sockret litet i taget. Vispa tills skummet blivit riktigt hårt, och blanda sedan i resten av ingredienserna. 

Spritsa eller bred ut marängsmeten i en fylld cirkel på en bakplåtspapprad ugnsplåt. Gör kanterna litet högre än mitten på bottnen. 


Grädda bottnen i 100 °C i 1 h 30 min. Låt bottnen torka i ugnens eftervärmei minst 30 min efter detta, och börja sedan göra fyllningen.

Ingredienser, fyllningen:
2 dl vispgrädde
250 g kvarg
2 tsk vaniljsocker
1 l jordgubbar
3 kiwifrukter
3 nektariner

Vispa vispgrädden och blanda i kvargen och vaniljsockret. Skär jordgubbarna, de skalade kiwierna och nektarinerna i mindre bitar. Bred ut gräddet över bottnen, och placera sedan jordgubbarna och frukterna på grädden i ett fint mönster.

Tyvärr är det sedan omöjligt att skära åt sig en bit som ens på minsta lilla sätt skulle hållas hel och ihop ända fram till tallriken.
Till sist vill jag ännu bjuda på en midsommarbild, som ni kan titta på medan ni drömmer om varmare väder och pavlova:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar