måndag 31 augusti 2015

Banan- och avokadoglass med kex och choklad

En kväll blev jag plötsligt helt utan förvarning sugen på glass. Eftersom någon annan i vårt hus tydligen också blivit det var frysen tom på glass, och därför hade jag helt enkelt inga alternativ till att mixa ihop en egen variant av den isande kalla godheten, inspirerad av bananglassen här.

Ingredienser:
3 bananer
½ avokado
2 digestivekex
½ dl mörk choklad

Krossa kexen och chokladen i glasspassande storlek. Mixa bananerna och avokadon till en jämn smet. Blanda kex- och chokladkrosset i smeten, och ställ i frysen för att kallna i minst fyra timmar. Blanda gärna om några gånger under tiden som glassen fryser.


Njut sedan av denna kylande hälsosamhet, som trots sin något exotiska färg mycket väl förmår stilla ens glassbehov.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar