måndag 29 juni 2015

Studentmaränger

En liten idé som jag fick inför studenkalaset var att göra maränger och med hjälp av lakritssås och guldpärlor dekorera dessa som studenthattar.


Ingredienser, 120 st. maränger:
4 äggvitor
2 dl strösocker
några droppar ättika

Vispa äggvitorna riktigt, riktigt hårt, så att du får fram ett vitt och hårt skum. Tillsätt ättikan och litet socker i taget, medan du fortsätter vispa.

Flytta över smeten i en spritspåse. Spritsa ut runda maränger med en diameter på några centimeter på ett bakplåtspapper. Släta ut marängernas toppar enligt bästa förmåga med hjälp av till exempel en nedvätt sked, och grädda sedan marängerna i 100° i 90 minuter, stäng sedan av värmen på ugnen och låt dem torka helt och hållet i ugnens eftervärme.


Ingredienser, dekorationen:
6 Kick-stänger
1 dl grädde
guldpärlor

Fördela Kick-stängerna i mindre bitar, och smält dem i en kastrull tillsammans med grädden. Blanda om tills smeten är jämn och fin, flytta sedan kastrullen bort från värmen och låt smeten svalna ordentligt.Doppa marängerna i lakritssåsen såpass mycket att marängerna får en svart skärm. Placera ut en guldpärla i den inre kanten av skärmen, så att hatten får sin lyra. Låt studentmarängerna torka helt och hållet i rumsvärme, de kan bra stå på en bricka över natten. Placera ut marängerna i bjudkonstellationen först samma dag som ditt kalas äger rum.


Riktigt goda små munsbitar faktiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar