tisdag 12 maj 2015

Vitchokladfyllning för kaka

Då vi för några veckor sedan började vårens party-räcka med att fira momi 90 år, tog vi som agenda att testa en del kakfyllningar. De två fyllningar som föll oss i tycket för 90-årskalaset var denna vaniljfyllning från Kinuskikissa, samt en jordgubbsfyllning från samma sida, recept på vilken ni kan vänta er inom loppet av några dagar.

Vaniljfyllning för fylld kaka:
2 ½ dl vispgrädde
200 g smaksatt vaniljkvarg
130 g vitchoklad
2 msk vaniljkrämspulver

Vispa vispgrädden och smält chokladen. Tillsätt den smultna (och något avsvalnade) chokladen i gräddet tillsammans med kvargen och vaniljkrämspulvret, och vispa samman till en jämn blandning. Bred ut fyllningen över ditt kakbotten, och bygg på våningar efter eget behov!


Och kom ihåg att smälta chokladen på ett säkert och o-rökframkallande vis! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar