måndag 6 april 2015

Färskgröt

Efter att under fem dagar denna vår ha spenderat nästan sex timmar nere i skolans gymnastiksal plockandes i mig lösgodis och salta nötter på löpande band kände jag att det efter avklarade skrivningar var dags för en liten hälsosammare period igen. Ett plan på vilket detta kom till synes var morgonmålet - det som de lärda påstår är dagens viktigaste måltid. Inspirerad av mamsen har jag tagit till vana att varje kväll förbereda följande dags morgonmål - färskgröten - så att den i lugn och ro under natten får stadga och ha sig i kylskåpet, så att en färdig och färsk gröt sedan väntar på mig då jag slår upp ögonen på morgonen. Hälsosamt som bara den!

Ingredienser:
2 dl naturell yoghurt
½ dl havregryn
1 msk sesamfrön
1 msk linfrön (vår blandning innehåller dessutom C-vitaminrik havtorn)

Blanda helt enkelt samman alla ingredienser, och låt stå i kylskåpet över natten.


För att få lite extra tuggmotstånd i sin gröt kan man sedan ytterligare tillsätta någon tesked hela havregryn.


Eftersom gröten i sig inte smakar varken fyrverkeri eller regnbåge så brukar jag sedan dekorera och smaksätta gröten med vad jag för dagen brukar känna för - banan, nötter och vaniljfrön nedan, dessutom har jordgubbar och kiwi också visat sig vara riktigt lyckade alternativ.


Riktigt sånt där trendmatsutseende här.
Testa om du känner för att skrapa åt dig några hälsosamhetspoäng!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar