fredag 10 april 2015

Äppelchips

Ett snacks som kan tänkas vara hur lätt som helst att fixa ihop, men som tar alldeles evinnerligt länge att bli färdig ändå. Mödan är dock väl värd när chipsen äntligen lyckas i både kryddandet och gräddandet.

Ingredienser:
1-2 äpplen
lite kanel
lite socker
lite vaniljfrön

Skär äpplena i riktigt tunna skivor och placera ut dem på en plåt. Strö över kanel och socker. Eftersom min nya hobby verkar vara att äta all mat med vaniljfrön så gjorde jag också en liten tvist i mina äpplen genom att strö över en riktigt liten mängd vaniljfrön också.

Lite tunnare än så kunde de ännu vara.

Grädda i 100°C i ungefär en timme, ta sedan ut äpplena och vänd om dem. Grädda i ytterligare en timme till, och känn sedan lite försiktigt på dem med valfritt redskap. Om chipsen verkar vara relativt olölliga kan du stänga av ugnen och låta dem torka färdigt i eftervärmen.



Så bra till att med gott samvete sitta och knapra i sig medan alla andra äter flottiga och salta potatischips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar