söndag 29 mars 2015

Ugnspannkaka

I den Rutiga kokboken - kanske bekant för någon, kanske inte - finns ett recept på pannkaka, sådan där stor och smaskig pannkaka som man gör på plåt i ugnen. Nu finns receptet också på Bakhörnan.

Ingredienser:
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt

Vispa lätt sönder de fyra äggen. Tillsätt hälften av mjölken, och blanda sedan i mjölet och saltet. Häll i resten av mjölken, och blanda till en jämn och slet smet.

Handvispel går riktigt, riktigt bra.
Smörja en ugnsplåt (gärna då en sådan med höga kanter) och bred ut smeten i den. Grädda i 225°C i 25-30 min.


Ät sedan i sällskap av bär, frukter, sås eller vad helst du kommer på att smycka pannkakan med. Hur lätt kan det bli, liksom.

Eller helt enkelt med bara socker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar