söndag 1 mars 2015

Plättkalas

En måndagseftermiddag efter att årets första hörförståelse tagit plats samlades vi i ett gäng hos Martina för att proppa oss överfulla på plättar och andra godheter. Låt bilderna tala för sig!

Läget under kontroll, liksom.
Måste väl vara den finaste marängskålen någonsin. 
Marängerna:
5 äggvitor
3 dl socker
några droppar ättika

Blanda helt enkelt ihop alla ingredienser, klicka ut klickar på en plåt, grädda i 125°C i ungefär en timme. 

Plätthögen fick också fungera som en födelsedagskaka åt Martina och mig.
Och Mardys plätt som mannekäng.
Ett recept för Amerikanska pannkakor har tidigare visat sig på Bakhörnan, här kan ni klicka för att finna det. I övrigt så rekommenderas plättkalas som detta starkt - gör gott åt så väl kropp som själ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar