måndag 9 mars 2015

Mat under ett sportlov

Under sportlovet, som visserligen inte för oss var ett sportlov utan snarare en del av läslovet, så styrde jag tillsammans med två kamrater våran kos mot egentliga Tavastland. Där spenderade vi fem dagar, och hann således stoppa i oss mat av både ett och annat slag.

Sommarrullar.
Sommarrullar, som skiljer sig från de i allmänhet mer kända vårrullarna i och med att vårvarianten friteras medan sommarvarianten inte görs det. Sommarrullarna kan beskrivas på flera olika sätt, till exempel som kalla och slemmiga (riktigt ätbara ändock).

Ugnsrotfrukter och -grönsaker. 
I hälsosamhetens namn fyllde vi en kväll plåten till bredden med potatis, batat, rödlök, vitlök, tomat och diverse kryddor. Dessa fick spendera några tiotal minuter i ugnen, varefter vi riktigt förnöjda åtnjöt dem i sällskap av kycklingsås.

Plättar.
Under den knappa veckan hann vi prova på både bananplättar och den en gnutta mer traditionella varianten. Bananplättarna smakade till samtliga sportlovares överraskning/förskräckelse banan, medan de vanliga plättarna smakade ungefär så som de brukar. Om bådadera måste det påpekas att stekprocessen var riktigt bra förverkligad.

Maränger.
Mot slutet av veckan hade vi ett halvt skafferi fullt av ingredienser som skulle fås slut på innan den sista dagen, och vad passar ägg nu bättre till än maränger? Riktigt goda individer, riktigt bra sådana.

Givetvis hann vi under veckan äta (och göra) också annat, men här fick ni se de rätter som fastnade på de mest lyckade bilderna. Hela vistelsens födointag kronades sedan den sista kvällen, då vi firade med att skölja i oss en minimal mängd av det 79:de grundämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar