torsdag 5 februari 2015

Kokosbollar

Jag hade planerat att Runebergsdagen till ära komponera ihop ett riktigt eget recept; ett recept för Runebergsmacarons. Tyvärr blev den tanken senare nedprioriterad.

Men, istället för macaronrecept ska ni få recept på kokosbollar, som ni till exempel liksom mig kan baka för att fira att jag fick sommarjobb! Riktigt enkelt och riktigt snabbt, dessutom uppätna på några röda sekunder.

Ingredienser:
3 ½ dl havreflingor
1 dl socker
3 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
4 msk kaffe

Koka kaffet, smält smöret, blanda ihop alla ingredienser. Möjligheten finns att blandningen blir väldigt fet och flotig - bara att jämna ut med lite mer havreflingor och kanske lite vetemjöl också. Forma smeten till bollar, rulla bollarna i kokosflingor, strössel eller något annat trevligt.

Smaskig gegga simmande i fett.
Bollar av alla de storlekar. 
Förvara bollarna i kylskåpet, så att de inte i ätstunden smälter bort och flyter iväg i handen.

Och rullade i sina respektive dekortionsblandningar. 
Vi ses i gymnastiksalen om en timme, där det förhoppningsvis vankas fler orsaker till att baka kakor som denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar