onsdag 25 februari 2015

Chokladmuffins

Låt mig skryta med att jag uppvisade lite djärvhet här om dagen; jag bakade chokladmuffins, men inte enligt det gamla, trygga och säkra receptet utan enligt ett helt nytt och främmande ett! Som den skafferikännare jag är hade jag på känn att vi skulle ha en platta choklad hängandes längst bak i strössellådan, en platta choklad i väntan på att bli använd i en sats muffins. Det visade sig dock senare att det i vårt hushåll bor någon annan som är en skafferikännare av ännu högre rang än jag, eftersom vad som fanns kvar av chokladplattan jag tänkte på var en svettig rad. Lyckligtvis gick det bra att skarva med ingefärachokladen som mamsen fick i julklapp!

Inredienser (10-12 st.):
100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g mörk choklad

Man tager vad man haver när det gäller chokladen.
Blanda samman det rumsvarma och mjuka smöret, sockret, äggen och mjölken. Blanda sinsemellan de resterande torra ingredienserna och blanda i även dem. Krossa chokladen, rör i den också.

Man tager vad man haver när det gäller muffinsformarna.
Grädda i 200°C i 15-20 min - och mumsa på!



Inte alls illa, men ändå föredrar jag nog det gamla muffinsreceptet, som ni kan hitta till exempel här.

2 kommentarer:

  1. Ihanan mehevän näköisiä herkkuja! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kiitos! Meheviä ja varsinkin suklaahimoa tyydyttäviä olivat nämä muffinsit ;)

      Radera