tisdag 16 december 2014

Rulltårta II

En gång tidigare har rulltårtan uppenbarat sig på Bakhörnan - här. Denna gång bakades rulltårtan för att fira min far som fyllde år, och faktiskt så använde jag samma recept som senaste gång. För att fräscha upp minnet ska jag ändå skriva ned det här.

4 ägg
1 ½ dl socker
1 dl kornstärkelse (Ohrakas)
½ dl kakaopulver
1 tsk bakpulver

Vispa samman äggen och sockret. Tillsätt de torra ingredienserna, och blanda ordentligt. Det är otrevligt att äta kakan om tuggandet kryddas av kakaoklumpar som exploderar i munnen.

Grädda i 225 °C i 7 minuter. Stjälp sedan upp kakan på ett bakplåtspapper och lossa det ursprungliga bakplåtspapperet.

Fyllning och dekoration:
2 dl vispgrädde
1 burk (250 g) vitchoklad-lime smaksatt kvarg

Vispa först gräddet ensamt och vispa sedan i kvargen. Bred ut hälften av gräddblandningen på den orullade rulltårtan. Rulla sedan rullelirull, och bred ut resten av gräddet ovanpå. I mitt huvud hade jag en estetisk bild på en kiwi-dekorerad rulltårta, men alldeles lika estetiskt blev det sedan inte i verkligheten. En sur kiwi skär sig också med det sötsliskiga gräddet. Annars nog gott!


Till min bedrövelse läser jag sedan på Ohrakas nätsidor att ifrågavarande produkt har slutats tillverka och sälja i Finland. Detta är verkligen synd, eftersom Ohrakas-rulltårtan ju nog enligt mig är den bästa rulltårtan som finns, och rulltårtsbottnena också fungerar bra som bottnar i en fylld kaka. Men man tager vad man haver - det blir väl till att modifiera receptet att fungera med till exempel potatismjöl. Hamstrare som vi är har vi dock ännu två paket Ohrakas kvar i skåpet, så ännu lider vi ingen brist på det.

2 kommentarer:

  1. Namm dedäser gott (o fint!) ut <3 Vitsi ja fick inspis ti att laga rulltårta nu!!

    SvaraRadera