Bottnen:
250 g Domino-kex
75 g smör
Krossa kexen i riktigt små smulor, pulver skulle man till och med kunna kalla det. Smält smöret, och blanda de två samman, och bred ut dem över bottnen på en kakform med löstagbar kant. Ställ i kylskåpet att vänta.
Fyllningen:
3 gelatinblad
2 msk kokhett vatten
3 st. dubbla Daim-stänger (dvs. sammanlagt 168 g)
2 dl vispgrädde
200 g färskost
¾ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Börja med att krossa fem av de sex Daim-stängerna. Sätt gelatinbladen att mjukas upp i en burk med kallt vatten. Vispa grädden, tillsätt sockren och färskosten, och vispa lite till. Blanda ned gelatinbladen i två matskedar kokhett vatten, och häll ner gelatinvattnet i en tunn stråle i den övriga fyllningen, samtidigt som du vispar ordentligt. Blanda till sist med en sked i Daim-krosset.
Bred ut fyllningen över bottnen. Ställ i kylskåpet för att stelna, åtminstone i ungefär fyra timmar. Krossa den sista Daim-stången, och dekorera med krosset.
Relativt bra hålls kakan ihop redan efter två timmar i kylskåpet. |
PS. Om bara en månad (och en dag) ska jag åka på den så påväntade Resan med stort R!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar