måndag 10 november 2014

Muffins med tomat, fetaost och höna

Med Cescus och Vera planerade vi då vi var mitt inne i adrenalin-fasen att vi efter skrivningarna skulle ha en brunch,  där vi skulle fira att vi klarade oss i liv (ett relativt uttryck), samt gråta över att inget någonsin blir som planerat. Det visade sig ändå att vår allas Aulis skulle fylla år just på brunch-dagen, och därav omvandlades temat snabbt till att fira henne.

En massa, massa mumsigheter hade vi att plocka i oss, och själv bidrog jag med salta muffins, som det här inlägget handlar om, och söta muffins som kommer att komma upp på bloggen någon gång inom en snar framtid. Inspirationen till dessa salta muffinsar hittade jag här.

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt 
2 ägg
200 g gräddfil
1 dl mjölk
½ dl olivolja
200 g salladsost
15 körsbärstomater
200 g broiler
basilika-blad

Blanda vetemjölet, bakpulvret och saltet i en skål, och ägget, gräddfilen, mjölken och oljan i en annan. Tillsätt sedan blandningen med de våta ingredienserna sakta men säkert i blandningen med de torra ingredienserna, och blanda.

Skär broilerköttet i små tärningar på ungefär en kvadratcentimeter och stek dem för att undvika salmonella. Skär även salladsosten, tomaterna och basilika-bladen i mindre bitar. Blanda ner även alla dessa i smeten, men spara några ostbitar att sätta på muffinsarna, så blir det fint!

Lite så där italienskt, va?
Fördela smeten i muffinsformar, bred ut de resterande ostbitarna över smeten, och grädda i 175 °C i 20-25 minuter.


Smakar gott både som varma och som kalla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar