torsdag 6 november 2014

Hälsosam kladdkaka

En dag hade vi bakkväll med återigen Cescuspescus, samt denna gång även Vera och Julia. Vera och Julia är sådana som ibland lutar lite åt att vara hälsosamma barn (medan jag och Cesca är ohälsosamma för hela slanten hela tiden), och därför valdes det denna gång efter en halvdemokratisk omröstning att hälsosam kladdkaka är vad som ska bakas. Receptet tog vi härifrån.

Ingredienser, bottnen:
1 dl cashewnötter
1 msk kakaopulver
½ dl mjölk
1 dl torkade dadlar

Häll glatt alla ingredienser i en skål, och mixa ihop till en geggig smörja med en stavmixer. Bred sedan ut smeten i en bakplåtspapprad form.

Ingredienser, fyllning:
1 avocado
4 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk (kokos)socker
1 ½ msk kokosfett

Blanda ihop även dessa och, yllärepylläre, plocka fram stavmixern en gång till. Bred sedan ut den här smeten över bottnen. Dra en folie över formen, och låt stå i kylskåpet i ungefär åtta timmar (vilket vi avrundade till två timmar).


För oss som inte vill vara alldeles för råiga och hälsosammiga så passar den hälsosamma kladdkakan bra ihop med glass. För er som gillar att vara jätte råiga och hälsosammiga så passar kanske till exempel krossad banan ihop med den.


Men hej oroa er inte, bakhörnan ska nog fortsätta använda vitt socker, vetemjöl och smör i sina bakverk nu. Men för er som är intresserade av hälsosamt stuff dylikt detta, så kan jag passa på att rekommendera tidigare nämnda Julias blogg! Där hittar man recept, tips och trix av alla de slag, riktigt värda att testa på. Också andra, som endast söker efter ett leende på sina läppar eller efter fina foton, tror jag kan komma att känna att det absolut var mödan värt att skrolla upp hela sidan och klicka på länken vid Julias namn.

Ha en bra Svenska dagen, och grattis till alla mammor som har riktigt stor födelsedag idag!

1 kommentar: