söndag 2 november 2014

Halloweencupcakes III

Jag är lite sent ute (igen), förlåt mig. Men hej om någon nästa år googlar halloweencupcakes för att hitta inspiration, och landar här, så kan man ju säga att jag egentligen är i riktigt, riktigt god tid.

Nåh. Halloween betyder för mig inte mer än att det är ett tema som bra går att inkludera i bakverk. Faktiskt ganska onödig högtid egentligen. Som någon uttryckte det: halloween bara gör så att man får börja sjunga julsånger senare. Och snälla ni, om man vill klä ut sig så kan man ju göra det vilken dag som helst.

Oberoende så är det ett tema som man kan tänkas baka någonting kring. Jag fann inspirationen till mumiemuffinsarna här, men använde mig av lite olika recept sedan. Muffinsreceptet kan ni kanske känna igen från alla de tidigare gånger som muffinsar har bakats på bakhörnan, och till dekorationen använde jag helt enkelt sockermassa.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
150 g flytande margarin
4 dl vetemjöl
½ dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl mjölk
170 g Toblerone-choklad

Börja med att fördela Tobleronen i små bitar. Jag råkade ha en sådan där påse med mini-Toblerones som man kan köpa Tax Free till exempel på Münchens flygfält på vägen medan man rusar till sitt anschlussflug. Det går givetvis att använda annan choklad också.

Av alla kulörer.
Blanda vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och kakaopulvret sinsemellan. Vispa ihop ägget och sockret till en pösig smet. Blanda i margarinet, och sedan de torra ingredienserna och mjölken turvis.

Fördela smeten i muffinsformar, och grädda i 200° C i 20-25 minuter.

Till dekoreringen använde jag helt enkelt vit sockermassa. Kavla ut massan tunt på ett florsockrat underlag, och skär ungefär 1 cm breda remsor i den. Bred ut lite glasyr (av vatten och florsocker) på muffinsen, för att sockermassan ska få fäste. Börja sedan placera sockermassan i remsor över muffinsen, och klipp sedan av ändorna som blir över. Forma även ögonglober av massan, och fäst dem med lite glasyr. Till pupillen använde jag en liten, liten boll av Kick-lakrits, som också den fästes med glasyr. Ett paket sockermassa räckte till dekorationen av 17 muffinsar.


Såna den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar