lördag 22 november 2014

Citronmuffins med Omar

Brunchen till ära av Aulis ja. På den söta fronten bidrog jag med Omar-fyllda citronmuffins. Motiveringen var att citronmuffins är ohälsosamheter som låtsas vara fräscha, samt att Omar är hiskeligt gott. Receptet till muffinsarna hittade jag här. Omaren tillsatte jag av riktigt egen fri vilja.

Ingredienser (ca 15 muffinsar):
3 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 citron
75 g margarin
¾ dl mjölk
2 ägg
1 påse Omar-godis

Blanda vetemjölet, vaniljsockret, bakpulvret, det riktiga sockret samt det rivna skalet av citronen sinsemellan. Smält margarinet, alternativt plocka fram burken med flytande margarin, och blanda i de torra ingredienserna, äggen, mjölken och saften som du pressat ur den redan rivna citronen.


Fördela lite på hälften av smeten i muffinsformar, och placera en Omar-godis på smeten. Bred sedan ut en liten klick till smet på godiset, och grädda i 225 ­°C i ungefär 15 minuter.

Låt er inte distraheras av att färgen på muffinsformarna har bytts...
Samt brunchens utbud i sin helhet.
För er som är nyfikna på den ljusröda kakan på bilden ovan: stay tuned tills nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar