onsdag 29 oktober 2014

Kladdkaka med vitchoklad och kokos

När man absolut vill baka, men inte alls har lust att börja mixa eller trixa, så slutar det ofta i att man nöjer sig med att baka den där gamla vanliga hederliga kladdkakan. Den här gången tog jag dock spelet en nivå högre upp, delvis på grund av att det fanns vitchoklad i kökslådan, vilket jag ville bli av med.

Ingredienser:
100 g vitchoklad
100 g margarin
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
3 dl citronsaft
½ dl kokosflingor
2 ½ dl vetemjöl

Smält vitchokladen, blanda i det flytande margarinet. Blanda ner även sockren och saltet i smeten, samt äggen ett i taget. Tillsätt ännu citronsaften, kokosflingorna och till sist vetemjölet. Bred ut smeten i en ugnsform på ungefär 20x25 cm.

Smetigt, smetigt.
Passar bra med någon sorts röda bär.
Om någon timme torde jag ha kommit tillbaka till hemlandet igen. Eller kom jag månne redan för någon timme sedan. Jag minns inte.

Dessutom var denna kaka den sista jag bakade med den gamla ugnen. Jag känner mig bara halv-elak då jag säger att jag inte saknar den. Hoppas den har det bra där den är idag dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar