tisdag 2 september 2014

Marinerade rödlökar

Då man är på tortilla-kväll med Annika, så blir man alltid bjuden på dessa superduper-goda marinerade rödlökar. Superduper. Denna gång lyckades jag smyga åt mig receptet, och nu ska ni få ta del av det också!

Marinaden tar bort lite av de där lökiga egenskaperna hos rödlöken, och dom blir så där smaskiga och bra. Som sådana passar de bra i tortillan och alla sorters tacos som nu hör tortillan till och till exempel i sallader. Superduper-goda.

Ingredienser:
2 rödlökar
1 dl rödvinsättika
1 msk socker
½ tsk salt
1 dl olja

Skala och skär rödlökarna i relativt tunna skivor, och dela sedan ännu skivorna på hälften. Sätt rödlökarna i en liten burk och vänta på marinaden.

Blanda ner rödvinsättikan, sockret och saltet i en liten kastrull. Koka upp tills det börjar bubbla upp lite små bubblor, och ta sedan bort kastrullen från plattan och låt den svalna en stund. Häll sedan blandningen över rödlökarna, och låt stå så i några minuter.

Häll till sist över också oljan, och låt hela rasket stå och dra i ungefär en halv timme.

Lite timjam satte vi i dessutom.
Servera sedan i sällskap av vad du anser vara lämpligt!

Ser vege ut men påriktigt finns där broiler på bottnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar