tisdag 30 september 2014

Äppelpaj

Som botten till äppelpajen kunde man förstås kunna tänka sig att använda det här receptet, men denna gång ska jag dela med mig av ett som heter Kristinas snabba bärpaj i mammas gula receptmapp. Jag kan inte säga vilketdera receptet som ger ett bättre slutresultat, eftersom jag inte gillar äppelpaj och prompt vägrar äta allt som har med äppelpaj att göra, såvida det inte handlar om vaniljsås.

Ingredienser:
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
½ krm salt
175 g smält smör

Blanda ihop de torra ingredienserna, och tillsätt det avsvalnade fettet. Tryck ut degen i en smörjad pajform, och tryck också ut små kanter.


Placera sedan ut äppelklyftor över pajen. Bara för att skryta tänker jag berätta att de här äpplena förstås hade sitt ursprung i vårt eget äppelträd. Bred över margarin med socker och kanel för att få lite så där extra någonting i pajen.


Grädda i 225 °C i 20-25 minuter.


Och glass eller vaniljsås som sällskap sedan.

3 kommentarer:

  1. Nu är ju frågan bara den varför i hela världen du bakar äppelpaj om du har så starka känslor emot nämnda objekt o:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hemlis: i verkligheten så deltog jag inte i bakningen på annat sätt än genom att föreviga respektive arbetsstadier XD

      Radera
    2. Men sara! o: ojojojjjj

      Radera