onsdag 6 augusti 2014

Pätkis- och Marianneparfait

Som fortsättning på det föregående inlägget ska ni nu få veta vad vi hade som efterrätt med våra hampparen. På nyåret blev vi såpass förtjusta i Daim-parfaiten som vi gjorde, så vi bestämde oss för att använda samma idé, men byta ut Daimet mot Pätkis och Marianne-dragéer. Med minst lika god slutprodukt.

Ingredienser:
2 ägg
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde
100 g Pätkis-bitar
75 g Marianne-dragéer
(marshmallows för dekoration)

Vispa ihop ägget och sockren. Vispa också vispgrädden. Blanda ihop de två vispen, och blanda i de krossade godisarna. Bred ut i en parfaitform, låt stå i frysen i åtminstone fyra timmar.

Lossa parfaiten från formen användandes den metod du själv tycker fungerar bra.


Dekoration med marschmallows frivilligt.
Och hej! Det 100:de inlägget närmar sig, och bakhörnan har lite svårt att bestämma vad det festliga 100:de inlägget ska innehålla. Därför får du som läser detta gärna komma med fantasifulla förslag i kommentarfältet nedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar