lördag 2 augusti 2014

Hamburgare

Självgjorda hamppare har jag åtnjutit två gånger denna sommar. En gång med Cescus (då jag inte hade kameran med mig), och en gång med Annikus och Jennus. Bådadera gångerna använde vi inte grill (av varierande orsaker), utan stekte bara biffarna i panna. Bådadera gångerna var vi också för lata för att baka egna semlor. Men biffarna klistrade vi själv ihop, här nedan receptet som vi använde med Läxklubben.

Ingredienser:
600 g malet nötkött
2 ägg
1 ½ dl vatten
1 ½ dl skorpmjöl
salt och peppar

Egentligen borde man väl låta skorpmjölet stå i vattnet och dra en stund, men vi blandade bara glatt ihop alla ingredienser, och det blev hemskt bra ändå. Blanda alltså ihop ingredienserna, forma till biffar, och placera ut på stekpannan. Stek en lämplig tid, vänd på biffen, och stek ännu lite.



Annika gjorde också en sås åt oss, i vilken hon använde gräddfil, basilika, gräslök, vitlök och peppar. Persilja skulle vi också ha använt, men vi visste inte riktigt var i mammas trädgård man kunde hitta sådant.

Konstnärlig bild av Annika.
Och slutresultatet blev jättebra!

Så somrigt, så gott!
Vad tycker ni, borde jag ansöka som produktfotograf åt McDonald's?

3 kommentarer:

  1. Joo ja tycker! Siis dendä baconen där i sista bilden.. Mmmhmm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe :D joo bacon gör under i hamburgare!

      Radera