måndag 2 juni 2014

Twix-brownies

Nu. Receptet ni alla har väntat på. Orsaken till att ni har hängt med kanske till och med ända sedan den bistra början. THE twix-brownies.

Ingredienser:
120 g hushållschoklad
200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ½ dl mjöl
400 g twixar

Smält chokladen och smöret tillsammans. Det går också bra att använda flytande margarin, och då blanda ner den i den smultna chokladen. Blanda ner socker, ägg, vaniljsocker och salt i smeten. Tillsätt mjölet lite i taget.

Skär twixarna i små bitar på ett par centimeter. Bred ut hälften av smeten i en bakplåtspapprad ugnsform. Strö ut Twix-bitarna, och häll sedan över resten av smeten.

Twix-twix-twix-twix-twix.
Jämnt över hela bottnen.
Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.

Servera till exempel med glass.
Twix-brownies är kungen av alla bakverk, och passar bra att ha med sig till exempel till Lord of the Rings-marathonen som fungerar med knytkalas-principen. Twix-brownies passar bra att ha med sig också annanstans.

Som ett litet tips gällande förberedelserna kan nämnas att det lönar sig att inhandla ingredienser med en butikslista, eftersom det är ack så omotiverande att klockan 20 den första maj hitta sig cyklande till R-kiosken för att få köpa en chokladplatta för dubbelt pris. Men vad gör man inte för Twix-brownies.

Och ett bra sommarlov till alla som välsignats med ett sådant lyx!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar