söndag 15 juni 2014

Espressobrownies

Bak- slash House-kväll med Verppen och Rebse. Receptet tog vi ganska så direkt härifrån.

Ingredienser:
175 g smör
2 ½ dl socker
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakopulver
½ tsk bakpuler
120 g krossad mörk choklad
4 msk starkt kaffe

Blanda ihop de torra ingredienserna sinsemellan. Vispa ihop det mjuka smöret och sockret. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i smeten, turvis med kaffet. Blanda i också den krossade chokladen.

Grädda i 175 °C i 20-25 minuter, i en ugnsform av lämplig storlek (vi använde 20x30 cm).


Garneringen:
1 dl vispgrädde
8 msk starkt kaffe
200 g krossad choklad

Koka upp grädden och kaffet tillsammans. Häll över den krossade chokladen. Låt stelna en stund. Skarva med florsocker om smeten trots allt inte stelnar. Häll över brownie-bottnen, låt stelna ännu en ytterligare stund innan du hugger i.


Dessa brownies är tolv gånger så goda som de här halv-satsade bilderna får dem att se ut. Prova! 
Och för alla er som tänker skriva biologi, kemi eller engelska i höst; läs inte allt för flitigt!

4 kommentarer:

  1. Namm! :P Alla recept på din blogg ser så goda ut o inte minst denhä :D

    SvaraRadera
  2. Jag älskar brownies. Detta är säkert underbart! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brownies är verkligen goda, och de här är nog inget undantag! :)

      Radera