fredag 6 juni 2014

Amerikanska pannkakor

Den första maj hittade jag mig själv på plättkalas hos Framppen. Samma Framppen som vi lagade också sconesen hos. Plättkalaset som blev till en brunch alltså.

Ingredienser:
50 g smör
2 ½ dl mjölk
2 ägg
3 dl mjöl
1 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
smör eller olja till stekningen

Vispa äggen pösiga. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken. Häll blandningen i äggpöset, vispa. 

Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt sinsemellan, och rör sedan ner dem i den tidigare blandningen. När allt är blandat är det meningen att smeten är lite klimpig.

Stek pannkakorna i en stekpanna. Hos oss uppstod det ett litet problem med stekpannan, då det visade sig att stekpannan av gjutjärn faktiskt hade en spricka som gjorde att smöret som vi använde i stekpannan rann ut på ugnsplattan, och därför måste vi ta i bruk en plan B. Plan B fungerade dock också riktigt bra, och vi bevisade därmed att det går riktigt bra att hälla smeten i voffeljärnet också.

Före upptäckten av läckaget.
Både vofflor och pannkakor alltså.
Servera sedan med allt du kommer på, bär och frukter, vispgrädde, sirap eller jordnötssmör till exempel.

Mjöd, te och pannkakor med allt möjligt.
Brunchen i nästan hela sin helhet.

2 kommentarer:

  1. Oi namm ganska panostus brunch. Ja joinaa gärna om de blir igen!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo vi måst boka in en ny nån dag! :)

      Radera