torsdag 3 april 2014

Skinksnurror

Små salta snurror, som man kan fylla med lite vad man känner för. 

Ingredienser:
1 paket smördeg
100 g färskost
200 g skinka
1 lök
2 tomater
riven ost

Låt smördegen tina, och kavla sedan ut den. Jag använde en köpt smördeg eftersom jag är lat, men om du vill utmana dig själv så kan du ju fixa ihop en egen smördeg också.

Bred ut färskost över den utkavlade smördegen. Jag använde alldeles naturell färskost, men möjligtvis kan du använda en färdigt smaksatt sådan också.

Bred ut färskosten.
Strö riven ost över färskosten, i en lagom mängd. Skär skinkan och tomaten i små tärningar, och strö över dem också. Skär även löken i små tärningar, och bryna dem en stund i en stekpanna. Strö till sist även dem över smördegen. Krydda med salt, peppar och andra kryddor du kommer på att använda.

Med fyllning och allt.
Börja sedan rulla smördegen till en rulle på längden. Skär rullen bitar.

1-2 cm långa bitar.
Flytta över bitarna på en plåt, med den platta sidan neråt, så att säga. Strö över ännu lite riven ost på toppen. Grädda i 225 grader (eller radianer, höhö, höhö, höhö) i 13-14 minuter; tills rullorna fått en fin och aptitretande färg.

Fin och aptitretande färg.
Som pizza i smördeg.
Och så några visdomens ord i slutet: vänta tills snurrorna kallnar före du äter dem - annars blir det väldigt klottigt. Var inte för barnslig när det gäller surandet över att vitsorden inte ännu heller blev som du hade planerat. Sätt vantar på händerna då du cyklar i minusgrader.

4 kommentarer: