tisdag 15 april 2014

Blåbärscheesecakeglass

Ett maffigt namn på glassen som också var en del av vår så kallade Italia-dag. Receptet hittade Framppen i en biblioteksbok.

Ingredienser:
250 g blåbär
½ dl socker
saften från en halv citron
200 g färskost
1 dl socker
2 dl mjölk
1 dl grädde
50 g krossade Digestive-kex

Koka upp blåbären, den halva decilitern socker och citronsaften i en kastrull ända tills bären har mjuknat och du har fått en mer eller mindre jämn smet. Sila smeten för att bli av med blåbärsskalen och enstaka möjliga citronkärnor.

Det var faktiskt jag som var bäransvarig.
Blanda ihop färskosten och det andra sockret. Vispa i grädde och mjölk. Låt svalna i kylskåpet.

Sätt färskostblandningen och hälften av blåbärspurén i en glassmaskin och låt glassmaskinen arbeta i en lämplig tid. Sätt glassen i en frystålig skål, och blanda i resten av blåbärspuren samt digestivekexen. Låt kallna ytterligare i frysen. 

Före frysen.
Efter frysen.
Och för att inte upprepa mig själv alltför mycket så säger jag bara att glassen kan serverastill exempel i sällskap av crème brûlée.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar