torsdag 6 mars 2014

Pätkiscupcakes med vitchokladfrosting

Under sportlovet mottog jag ett hemlighetsfullt samtal. Hen som (från en ack så hemlighetsfull instans) ringde mig, gav mig som uppgift att bygga upp ett bakverk som så bra som möjligt beskriver mig.

Hmm, tänkte jag, och frågade vänner och bekanta ett hurudant bakverk som kunde tyckas beskriva mig. En gemensam nämnare i alla svar jag fick var: choklad! 
   Choklad är alldeles klart en av mina favoritingredienser, därav passade det riktigt bra in i bakverket som beskrev mig. Riktigt från början hade jag också klart för mig att cupcakes ska det vara, jag besparar er dock från den djupa analysen på cupcakesar och deras sammansättning som den tidigare nämnda ack så hemlighetsfulla instansen fick.

Ingredienser, muffinsdelen (ca 15 st.):
3 ägg 
3 dl socker
100 g margarin
100 g hushållschoklad
4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl mjölk
1 påse (140 g) Pätkis-bitar

Vispa ägg och socker pösiga. Smält chokladen, blanda i margarinet. Blanda chokladblandningen i äggsockerblandningen.

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan, tillsätt även dem i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar, så att ungefär 2/3 av muffinsformen blir fylld. Placera sedan ut 2 pätkisbitar i mitten av alla formar.


Grädda sedan i 200 grader i 15-20 minuter.


Frosting:
130 g vitchoklad
200 g färskost
1 msk citronsaft
2-3 dl florsocker

Smält vitchokladen, blanda med färskosten. Blanda i citronsaften, häll i pudersocker lite i taget och blanda, ända tills frostingen har fått en bra och icke-rinnig konsistens.

Och dekorera enligt eget tycke.

2 kommentarer:

  1. Namm, nu måst vi på riktigt snart ha dedä kladdkakebakedagen!
    O OMG va de KSL?!!?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Joo vi måst boka in nån da! O jaaaa de e en hemlis ;))

      Radera