torsdag 20 mars 2014

Chocolate Chip Cookies

Jag hade planerat att spendera veckoslutet på träningar och pluggandes spanska. Ödet gjorde ändå så att jag inte kunde fara på träningar då jag fick halsont, och då öppnades en lämplig lucka för kexbakning i tidtabellen. Dessutom hjälper ju kexdeg mot halsont (?).

Receptet hittade jag på denna blogg, som jag för övrigt gillar väldigt mycket. Tyvärr har den bara inte uppdaterats på ett halvt år...

Ingredienser (~30 st.):
225 g hushållschoklad
55 g smör
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 3/4 dl muscovado socker
2 ägg
175 g hackad hushållschoklad
130 g hackad vitchoklad

Hacka chokladen som ska hackas grovt, bitarna får vara ganska stora.

Smält chokladen som ska smältas i en kastrull tillsammans med smöret.

Blanda vetemjölet, bakpulvret, vaniljsockret och saltet sinsemellan.

Vispa muscovado sockret och äggen ljust (diarré-färgat) och pösigt. Blanda i den smultna chokladen-smör-blandningen, samt mjöl-blandningen. Tillsätt till sist den hackade chokladen.

Klicka ut degklickar på ett bakplåtspapper med hjälp av en sked eller två. Lämna tillräckligt med utrymme mellan klickarna, så att kexen inte flyter ihop.

Lite på en matsked stora klickar.
Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.



Och mumsandes på dessa går det bra att läsa till studentexamen. ;)

3 kommentarer:

  1. Svar
    1. Dom va rikit superduper-goda, bakhörnan rekommenderar! :D

      Radera
    2. Borde nog testa nån dag!

      Radera