lördag 29 mars 2014

Banankokoscupcakes

Ber om ursäkt för det några dagar för långa mellanrummet mellan detta och det senaste inlägget. Jag har varit upptagen med att tänka på bokstäver som vitsord, panikläsa matematik samt reflektera över allt och ingenting på ett filosofiskt sätt. Därpå har jag skött om min bebis som återigen efter en frisk paus på tre veckor börjat visa upp tecken på allergi, samt stridigt med samme bebis för att få i honom både antibiotika, cortison-droppar och vitaminpulver. Men inte mer om det.

Banankokoscupcakesar. Jätte-enkla, relativt snabba och lagom mumsiga.

Ingredienser:
125 g smält smör
2 ½ dl socker
4 ägg
2 ½ dl vetemjöl
3/4 dl kokosflingor
2 tsk vaniljsocker
1 mosad banan

Vispa ihop det smälta smöret och sockret. Fortsätt vispa samtidigt som du tillsätter ett ägg i taget.

Blanda mjölet, kokosflingorna och vaniljsockret sinsemellan. Blanda ner mjölblandningen i smeten turvis med den mosade bananen.

Klicka ut smet i muffinsformar, grädda i 180 grader i 10-12 minuter.


Frosting:
100 g smör
250 g mascarpone-ost
5 dl florsocker

Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Försök att inte täcka hela köket med florsocker, det tycker mamma inte om. Låt muffinsarna svalna innan du brer ut frostingen över dem. Dekorera enligt egen smak.

Party-pinnen har jag importerat ända från Hagnäs.

2 kommentarer:

  1. Schnyggt!! Ja gillar din innovationsfulla användning av party pinnen från Rosso....hahha ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack! Ja partypinnar duger ti fast vad! nästan så att du önskar att du sku ha behålli din eller? ;)

      Radera