måndag 10 mars 2014

Bananbröd

Eller, så där mer internationellt: banana bread. Detta nya trendbakverk, som man nuförtiden hittar på var och varannan blogg.

Receptet till detta bananbröd härstammar från en bekant familj. Jag provade receptet första gången för ett år sedan, och blev riktigt nöjd med resultatet. Denna gång hade jag inte riktigt tillräckligt med tålamod, och resultatet blev därefter, men jag fyller på med foton från den förra gången och hoppas att ni inget märker. ;)

Ingredienser:
150 g margarin
1 ½ dl socker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk soda
½ tsk salt
2 tsk kanel
5 mogna bananer
½ dl mjölk
2 ½ dl havreflingor

Mosa bananerna. Blanda ihop mjölet, sodan, saltet och kanelen.

Vispa ihop margarinet och sockret. Lägg till äggen ett i taget, och vispa fortfarande.

Blanda nu i mjölblandningen turvis med de mosade bananerna och mjölken. Tillsätt till sist havreflingorna.

Smöra en brödform. Jag provade också att bröa den med kokosflingor, vilket jag tycker gav ett riktigt bra reslutat.


Häll smeten i formen, grädda i 175 grader i 40-45 minuter.



Riktigt mumsigt, och så gott som hälsosamt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar