torsdag 27 februari 2014

Morotskaka

Aktiva studerande som jag och Verppen är, så hade vi förstås prickat in en finskakväll (se en massa barnfilmer dubbade till finska-kväll) före finska-hörffen. Självklart behövde vi också något att tugga i oss medan vi åskådade dessa filmer, och således valde vi att göra en morotskaka enligt Verppens recept.

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
½ tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 ½ dl solrosolja
4 ½ riven morot

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan, tillsätt dem i smeten. Tillsätt ännu turvis olja och morot och blanda.

Bred ut smeten i en ugnsform, 25x30 cm är till exempel en ypperlig storlek. Grädda i 150 grader i ungefär 50 minuter.

En fin brun-orange färg ska kakan få
Frosting:
100 g färskost
60 g smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skalet av en lime

Smält smöret, vispa ihop alla ingredienser. Bred ut frostingen över kakan, efter att kakan fått svalna. Dekorera som du känner för.

Kakan är också riktigt nätt utan någon dekoration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar