söndag 5 januari 2014

Daim-parfait

Parfaiten, den riktiga nyårsdelikatessen!

Ingredienser:
2 ägg
2 msk socker
2 ½ dl vispgrädde
1 påse Daim-dragéer (100 g)
1 tsk vaniljsocker
(mer Daim-dragéer och marshmallows för dekoration)

Vispa äggen och sockret till en vit och pösig smet.

Vispa skilt vispgrädden, blanda sedan de två smeterna, och blanda i vaniljsockret. Tillsätt även Daim-dragéerna.

Häll smeten i en parfait-form, ställ i frysen, och låt stelna där i minst 4 timmar.

Tippa sedan upp den stelnade parfaiten på ett fat, och dekorera enligt eget tycke.

"Som Daim-McFlurry, men bättre!"
Lagom försenat bjuder jag också på en annan nyårsbild - ha ett Gott Nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar