torsdag 5 december 2013

Trippel-chokladbrownies

Jag och Verppen bokade för någon vecka sedan in en kombinerad bak-och-filmkväll. Då vi märkte att fysik-provet närmade sig med stormsteg beslöt vi oss istället för att ha en kombinerad fysik-och-bli-tjock-på-brownieskväll. Vi tyckte att vi lyckades bra med både tjockheten och fysiken, framtiden visar dock hur bra det här med fysiken vekligen gick...

Det flottigaste receptet vi kunde komma över var ett trippel-chokladbrownie-recept från nätsidan alltommat.

175 g smör
200 g mörk choklad
3 ägg
3 ½ dl socker
1 ½ dl mjöl
1 ½ msk kakaopulver
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad

Vispa sockret och äggen pösiga. Smält smöret och den mörka chokladen, låt dem svalna innan du blandar dem med ägg-sockerblandningen.

Slurps
Hacka den resterande chokladen. Blanda den med resten av ingredienserna. Tillsätt dem i smeten, blanda ordentligt.

Hackat a la Verppen
Och in i ugnen.
Häll smeten i en ugnsform på ca 20x30 cm, grädda i 175 grader i ca 30 minuter.

Strössel räddar varje bild.
Mättande? Definitivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar