onsdag 18 december 2013

Red Velvet-kaka

Sex dagar kvar till jul. Dett firar vi med Red Velvet-kaka, som under den senaste tiden blivit lite av ett trend-bakverk både i sitt ursprungsland USA och i Europa. Red Velvet har inte någon direkt kontakt med julen, men eftersom också Red Velveten hörde till vad som bjöds på under Cescas lilla jul, och eftersom det fanns lite kanel (vilket jag klassar som en julkrydda) mellan kakan, så får Red Velvet-kakan komma med i vår nedräkning-till-jul-vecka.

Bottnen till kakan lagade Cesca förrän jag hann ta mig in i huvudstaden där vår bakningsstudio låg, därför finner ni inte receptet till bottnen i detta inlägg. Receptet som Cesca använde är dock härifrån.

Lägg märke till den fina röda färgen
Fyllningen fick jag sedan vara med och laga. Även dess recept ursprungligen från samma nätsida som länken ovan för till.

Kanelfyllning:
370 g smör
480 g florsocker
½ dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel

Vispa smöret ensamt till det har blivit mjukt och blekt (och så fluffigt som man nu kan få smör vispat till). Tillsätt resten av ingredienserna, vispa lite till.

Bred ut fyllningen på undre delen av kakbottnen (som du tidigare har delat i en undre och en övre del), sätt på den övre delen.

Fina våningar
Dekorera sedan enligt eget tycke. Detta kan göras med "riktig frosting" eller alternativt som vi gjorde, helt enkelt bara med florsocker. Före vi silade över florsockern hade vi dock en snöflinge-tävling, vars syfte var att framkalla den finaste snöflinge-schablonen, och utan att skryta vill jag bara understryka att jag faktiskt vann den tävlingen, ring bara mig om ni vill ha fina snöflingor hängandes i fönstren.

Äkta konst, liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar