söndag 17 november 2013

Kladdkaka

Kladdkaka, en klassiker. Även den ett bakverk som jag bakade redan i början av min karriär. Receptet är återigen från mammas stora gula receptmapp, till vilken det hittade sin väg via min momi.

Kladdis 
Ingredienser (för ugnsform på ca 20x30 cm):

2 ägg
100 g margarin
3 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
4  msk kakaopulver

Blanda ingredienserna. I princip har det säkert ingen skillnad i vilken ordning du gör det, jag brukar följa ordningen ägg och socker - vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakaopulver - margarin.

Ägget och sockret behöver inte vispas på något sätt, det räcker bra om du bara blandar alla ingredienser med en sked.

Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.

Servera med grädde eller glass :)
 Passade på att på samma gång prova den nya spritspåsen som jag köpte från matmässan.

Sprits-sprits.
Snabbt och enkelt att laga, superdupergott att äta!

3 kommentarer:

  1. Nåja! Äntligen ett såndänt perus kladdkaksrecept, ja ha påriktit int ännu hitta ett enda bra :D Måst testa dehär! Blev de sådä bra kladdigt ele lönar de sig att ha dom lite kortare tid i ugnen? Remember jag gillar kladdigt! :D

    SvaraRadera
  2. Jes de här e helt super kladdis! Noh alltså om du vill ha rikitrikit kladdit så kan du först ha den 20 min o sen se hu de ser ut, men int bli de nu nå stenhårt me 25 min heller :D

    SvaraRadera