söndag 3 november 2013

Kex con Francesca

Kex var ett av de tre bakverk som stod på agendan då jag och Cesca hade vår första bakkväll tillsammans. Cesca kommer att vara min medtävlare i Koko Suomi Leipoo, när vi väl har blivit antagna till programmet.

Vi bakade då alltså alldeles vanliga kex utan dessvärre krumelurer och kommervenker.

Ingredienser:
240 g smör
3 ½ dl pudersocker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

Nyp helt enkelt ihop alla ingredienser. Kavla ut degen på ett mjölat underlag, tryck ut kex med t.ex. pepparkaksformar.

Det var meningen att jag och Cesca skulle laga kex med Halloween-tema, dock hade vi av någon orsak inga Halloween-temade pepparkaksformar - det fick alltså bli hjärtan, månar och igelkottar.

Grädda i 200 grader i ungefär 7 minuter.


Man kan dekorera sina kex hur man vill, eller inte dekorera dem alls. Vi dekorerade våra med enkel glasyr gjort av mjölk och pudersocker - lite, lite mjölk och mycket, mycket pudersocker.

4 kommentarer:

  1. Nam domdä va så goda!! Tack Sara ännu en gång, ja blev så koskettunu att du tänkte på mig :D :))

    SvaraRadera