lördag 23 november 2013

Jultårtor

Jultårtesäsongen är nu invigd. Egentligen invigd redan för en tid sen (tidsinställda inlägg, ni vet). Man måste börja i tid.

Jag erkänner att jag helt kallt använde mig av färdigköpt jultårtedeg, och färdig plommonmarmelad.

Skär varje degplatta i två delar (efter att ha låtit plattorna tina en stund). Skär ett snitt från hörnen av de återstående fyrkanterna in mot mitten. Jag brukar använda en pizzaskärare, därav de vågiga snitten.

Snitt från varje hörn mot mitten.
Man kan ju ha sylten antingen på in- eller utsidan av tårtan, jag brukar köra med insidan. Sätt alltså en klick av plommonmarmeladen i mitten av varje fyrkant.

Ignorera bakgrunden.
Pensla varje hörn med lite vatten, hörnen hålls då bättre ihop när de viks. Vik sedan vartannat halva hörn in mot mitten, och tryck ner det så det hålls (dock inte så sylten kläms ut).

Det intelligens-krävande skedet.
Läs på paketet till tårtdegen hur länge tårtorna ska gräddas, omkring 200 grader och 12 minuter brukar det vara.

Dekorera tårtorna med lite pudersocker om du så tycker.

Ajaj, så gott!
Och jultårtssäsongen varar ju faktiskt från början av november till slutet på februari.

3 kommentarer:

  1. Namnam dedä e ba så gott! O så nyttit oxo ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jep jultårtor e rikit årets höjdpunkt! :D

      Radera