onsdag 20 november 2013

Halloween Cupcakes II

Ännu ett Halloween-relaterat inlägg, så där måttligt efter själva helgen. Halloween Cupcakes nummer ett hittar du här, klick.

Dessa cupcakesar hör då också till serien Cesca och Sara bakar tillsammans. Receptet till muffinsarna har sitt ursprung i en Pirkka-tidning något åt tillbaka, vi gjorde dock lite ändringar så att receptet matchade vår egen smak. Vad det gäller glasyren så improviserade vi ganska långt.

Muffins:
3 ägg
3 dl socker
150 g flytande margarin
4 dl vetemjöl
½ dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl mjölk
1 platta (200 g) Fazers Omar-choklad (som numera går under något annat namn, gräddkola-choklad kanske?)

Vispa äggen och sockret pösigt. Tillsätt det flytande margarinet.

Blanda de torra ingredienserna (vetemjölet, kakaopulvret, bakpulvret och vailjsockret) sinsemellan. Häll lite mjölblandning åt gången i socker-ägg-margarin-blandningen, turvis med mjölken. Blanda hela tiden med en slickepott (men inte så mycket att luften går ur smeten).

Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 (kanske lite över det). Gör detta med sked, det blir klottigt om man häller smeten direkt från skålen. Tryck sedan, när du fyllt alla formar (~16 st.), ner en chokladbit i varje form.

Varför göra det enkelt för sig när man kan göra det svårt?
Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.

Cupcake - Frosting = Muffin
Och så blir det då dags för glasyren. Vi gjorde en så kallad buttercream frosting, det vill säga vi använde smör, mjölk och pudersocker. Jag måste erkänna att jag i skrivande stund inte för mitt liv kan minnas hur mycket smör vi använde, men någonstans har jag en känsla av att vi kanske till och med använde hela paketet, det vill säga 200 g.

Smöret ska alltså inte smältas, bara vispas mjukt. Vispa tills visplarna enkelt kommer igenom smöret. Börja nu tillsätta pudersocker, ända tills frostingen börjar få en bra konsistens - inte för mjuk, inte för hård. Tillsätt mjölk vid behov. Tillsätt även färgmedel ifall du vill ha färgad frosting.

Häll frostingen i en spritspåse, och så är det bara att börja spritsa!

Oranget ska det vara.
Nu kommer vi till Halloween-delen. Efter att ha surfat omkring på nätet en stund och snappat upp lite inspiration här och lite där, så fastnade vi med Cesca för cupcakes med häxhattar på. Dessa gjorde vi av sockermassa.

Ta en bit sockermassa, färga den svart. Gör basen till hatten med en rund form (t.ex. en mugg), och forma själv hattdelen. Fäst ihop basen och hattdelen med en droppe vatten.

Hugg i!

4 kommentarer:

 1. Alltså, om du känner för det, så får du gärna skicka smakprov hit :D allt ser så gott ut! Snääälla kan du hålla en bakkurs åt mej när jag kommer tillbaks? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo föstås kan ja skicka någo på posten XD o japp, ja kan fast hålla den på spanska! ;)

   Radera
 2. Asså domdä hattarna va så sjuka o äta....
  h.cescus

  SvaraRadera